IV-medlemmar bäst i kommunen!

2021-06-04

En fristående förskola ska det vara - i alla fall om föräldrarna i Mölndals kommun får bestämma.

När Göteborgsregionen nyligen presenterade resultatet av årets kommunenkät hos föräldrar och vårdnadshavare om förskolor och skolor i Mölndal visade det sig att i kategorin förskola/pedagogisk omsorg var det inte mindre än sju fristående förskolor bland de tio främsta.

Av de sju är hela fyra förskolor medlemmar i IV - Idéburen Välfärd, varav de tre främsta på listan: 1) Föräldrakooperativet Vetekornet, 2) Personalkooperativet I Ur och Skur Idavallen och 3) Stjärnans förskola. På femte plats kom Hällesåkers föräldrakooperativ.

För Ann-Sofie Matsson, rektor på Vetekornet, är resultatet inte så överraskande, eftersom Vetekornet brukar placera sig högt i regionens undersökningar. Främst beror det på att personalgruppen är väl sammansvetsad och drar åt samma håll.

- Vårt arbetslag har jobbat tillsammans i väldigt många år, så vi känner varandra väl och har samma uppfattning om hur vi vill arbeta med barnen, säger Ann-Sofie, som har varit på Vetekornet sedan 1988.

- Det är fantastiskt roligt att flera av våra medlemmar placerar sig så högt i den här enkäten, säger IV:s generalsekreterare Mimmi von Troil. Vi vet att våra medlemmar lägger mycket kraft och engagemang i sina förskolor, och att det ofta ger resultat i kommunernas och regionernas nöjdhetsundersökningar. Så jag är inte överraskad, men väldigt glad för deras skull och för barnens skull!